...............................................................................................................................................................................................................................

2010/02/02

Domowy snickers bez pieczenia


Przepisów na domowy "snickers" jest wiele. Ja wykorzystałam przepis bez konieczności pieczenia, taki "na szybko", gotowy do zjedzenia po paru godzinach tężenia w lodówce.

Snickers bez pieczenia

4 paczki herbatników (ok. 20 dag)
0,5 kostki margaryny
2 budynie śmietankowe
2,5 szklanki mleka
40 dag orzeszków ziemnych solonych
10 dag gorzkiej czekolady
puszka słodzonego skondensowanego mleka lub gotowa "krówka" w puszce
3 łyżki cukru

Dzień wcześniej przygotować mleko: gotować puszkę na małym ogniu przez ok. 3 godziny.
Następnego dnia wlać  do garnka dwie szklanki zwykłego mleka, dodać margarynę i cukier, zagotować. 
W osobnym garnuszku wymieszać pozostałe 0,5 szklanki mleka z 2 budyniami, dodać do zagotowanego mleka z margaryną. 
Na szerokiej blasze ułożyć pierwszą warstwę herbatników, wylać na nią budyń, następnie posypać orzeszkami. 
Na orzeszkach rozłożyć wcześniej ugotowane i wystudzone mleko z puszki lub gotową "krówkę". 
Przykryć drugą warstwą herbatników. 
Na koniec polać ciepłą czekoladą wymieszaną z odrobiną mleka i margaryny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails