...............................................................................................................................................................................................................................

2010/04/30

Blok czekoladowy


Przepis pochodzi stąd.

400 g mleka w proszku (pełnotłuste)
kostka masła (200 g)
niepełna szklanka cukru, może być nawet połowa szklanki
3-4 łyżki kakao
suche wafle, herbatniki lub ryż preparowany
bakalie- orzechy, rodzynki, migdały

W garnuszku roztopić masło, dodać cukier, wodę i kakao. Wymieszać i ostudzić. Do dużego garnka lub miski wsypać mleko w proszku, bakalie i herbatniki lub wafle (pokruszone) czy ryż preparowany. Zalać to masą maślaną, dokładnie wymieszać i wlać do formy wyłożonej folią spożywczą. Wstawić na parę godzin do lodówki. Podawać pokrojone w niewielkie cząstki.

1 komentarz:

Beate pisze...

yum!! That looks really good:)

Beate from Norway

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails