...............................................................................................................................................................................................................................

2010/10/09

Proste ciasto z owocami


Proste ciasto z owocami

2 szklanki mąki
1 szklanka kwaśnej śmietany
3/4 szklanki cukru
2 jajka
2 łyżki oleju lub oliwy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka esencji rumowej (ewentualnie kilka kropelek zapachu rumowego)
owoce, np. jabłka, śliwki, jagody itp.

Do miski wbić jajka i wraz z cukrem ubić na puszystą masę.
Wlać śmietanę, olej, esencję rumową (zapach rumowy), zmiksować.
Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksować.
Przełożyć do blaszki średniej wielkości, na wierzchu położyć owoce, np. obrane i pokrojone w cząstki jabłka, połówki śliwek skórką do dołu itd.
Piec ok. 40-50 minut w temperaturze 180 st. C .
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

***

Simple cake with fruits

2 cups flour
1 cup sour cream
3 / 4 cup sugar
2 eggs
2 tablespoons olive oil
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon rum (or a few drops of rum flavor)
fruits such as apples, plums, berries, etc.

Knock eggs into a bowl and add sugar, whisking together until they are fluffy.
Pour in the cream, oil, essence of rum (rum flavor), mix it.
Stir flour with baking powder and continue mixing.
Put it into a medium-sized sheet, place fruits on the top, such as peeled and cut into particles apple, plum halves skin down, etc.
Bake for about 40-50 minutes at 180 °C.
After baking, sprinkle with powdered sugar.

Enjoy!

1 komentarz:

Maria pisze...

That looks so lovely!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails