Bardzo dobre i łatwe w wykonaniu ciasteczka. Dużym plusem jest to, że przepis nie zawiera jajek. Po upieczeniu są kruche i pyszne! Najlepiej trzymać je w szczelnie zamkniętym pojemniku. Polecam!
Rożki migdałowe
25 dag mąki
20 dag masła
7 dag cukru pudru
10 dag posiekanych migdałów
do posypania cukier puder wymieszany z wanilią
Wszystkie składniki zagnieść i włożyć do lodówki na 30 min.
Po określonym czasie wyjąć ciasto, podzielić na małe partie i formować wałeczki na grubość palca.
Następnie podzielić wałeczki na małe kawałki i formować półksiężyce.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C.
Piec do czasu, aż się zarumienią.
Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.